2023.02.07.

Váltani, de hogyan?

Egyre többször hallom egyre több embertől, hogy váltani szeretnék, váltani kellene. Ilyen időszak van most.

A változás, változtatás nem kényelmes, de szükséges. Komfortzónán kívüli történet. Éberen jelen lenni, hogy észre vegyük, hogy változtatni szükséges, még mielőtt késő lenne és a sors valami nagy pofonnal pl. betegséggel adja a tudtunkra, hogy valaminek vége van. 

Legyünk éberek, nyitottak, vegyük észre a lehetőségeket. Mert ott vannak, csak sokszor nem vesszük észre őket. Ehhez csend kell és befelé figyelés. Figyeljük magunkat és az érzéseinket. Azt, hogy a gondolatainkhoz milyen érzések társulnak. Útjelző táblák ezek, amik megmutatják a helyes utat. Ha valami jó érzéssel tölt el, arra kell menni. 

Ne feledjük, hogy az az igazi szabadság, ha azt csinálhatjuk, amit szeretünk. Keressük meg és merjük megvalósítani. Jön ilyenkor a kérdés, de hogyan?

Fura lesz a válasz. Ne csináljunk semmit! Határozzuk meg céljainkat, tartsuk folyamatosan fókuszban, és vegyük észre a lehetőségeket, amik jönnek szembe ahhoz, hogy elérjük a vágyott célt. Nem kell agyalni és kitalálni minden egyes  következő lépést. Egyszerű, és mégsem. Ugyanis általában ott van a környezetünk aki lebeszél. Aztán ott vannak azok a korlátozó hitrendszerek amiket hoztunk. Otthonról, tanároktól, számunkra meghatározó emberektől. Mert azt hisszük olyanok vagyunk, mint amilyennek mások látnak minket. Azt gondoljuk magunkénak. De ha fognánk egy papírt és leírnánk milyennek látnak minket a szüleink, párunk, barátaink, kollégáink, környezetünk, majd leírnánk azt is mi mit gondolunk magunkról, hatalmas különbségek születnének.

Tehát a kulcs mindenhez, az önismeret.

 Mit miért csinálunk, amit csinálunk hogyan csináljuk, ahogyan csináljuk, miért úgy. És az ezekhez társuló érzések amik motívumai mindennek.

Nem biztos, hogy megy egyedül eligazodni. Merjünk és akarjunk segítséget kérni. Olyan tanácsadóktól akik a kérdéseikkel, saját tapasztalataik elmesélésével utat tudnak mutatni, és mi magunk jövünk rá arra kik vagyunk és mi az igazán nekünk való. Fontos, hogy mindez személyiségbe épülő legyen, különben a változás csak ideiglenes és átmeneti. 

Remélem hasznos volt a cikk! 🙂 Oszd meg, hátha másoknak is segítség! Ha szeretnél ezzel kapcsolatban konkrét tanácsot, segítséget kapni, írj e-mailt az info@enstudio.hu e-mail címre vagy belső üzenetet a www.facebook.com/hutterbernadettcoach szakmai oldalamra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük