2022.12.02.

Túlsúlyblokk

Fogyni akarsz? Hagyd abba!

Egyre többet olvasunk, hallunk arról, hogy problémáink háttere túlmutat a materialista világon, mert őseink problémáit, traumáit is genetikai szinten, különböző kémiai vegyületek formájában dns szinten hordozzuk magunkban.

Aki számára nem idegen ez az álláspont, az elindul kutatni. Befele önmagába. Keres egy pszichológust, kineziológust, vagy egyéb segítőt, mindenkinek hite szerint, akivel elkezd dolgozni önmagán.

Jó esetben kőkemény énmunka veszi kezdetét, mely jóval túlmutat a komfortzónán.

Az ok, amiért megyünk, és ásunk, tárjuk fel blokkjainkat, megakadásainkat, korlátozó mintáinkat, lehet bármi.

Párkapcsolati, munkahelyi probléma, önbizalomhiány, kommunikációs nehézség, alacsony önértékelés, vagy akár a túlsúly.

Ahogy telik az idő, egyre több és több minden kerül a felszínre, érezzük könnyebbnek és felszabadultabbnak magunkat, javul az életminőségünk. És mindig van egy pont, amikor azt mondjuk, hogy na végre a végére értem. Leértem lelkem legmélyére. Megvan lelkem legsötétebb része, képessé váltam a legnagyobb félelmemmel szembe nézni. Sikerült legyőzni a démonjaimat. Túl sírásokon, poklon.

Aztán történik valami és újra jön valami, amin lehet dolgozni. Mert hogy sosincs vége. Évszázadok hordozott lelki sebeit nem lehet kioldani csak úgy pikk-pakk.

Felvetődik a kérdés, hogy akkor mi a megoldás? Hiszen nem lehet egy teljes életét, a nap 24 óráját meditálással, blokkoldással tölteni.

Könnyű megvilágosodni Tibet legmagasabb hegycsúcsán egy ingermentes környezetben, viszont a való világ itt és most van, ahol kamatoztatnunk kell a tudatosságunkat. És ahol már nem is olyan könnyű, a reggeli dugóban, az idióta főnökkel, a rosszindulatú kollégákkal, vagy amikor a legrosszabb napunk van, a gyerek is akkor a leghisztisebb. Ember legyen talpán, aki ilyenkor képes nyugodt, és kiegyensúlyozott maradni. Mert ez igazából a feladat.

Hogy miért írok ezekről a túlsúlyblokkban? Mert tapasztalataim azt mutatják, hogy sok esetben a túlsúly mögött is markáns lelki sebek, sérülések állnak, amit oldogathatunk életünk végéig kisebb-nagyobb sikerrel.

Mi a megoldás?

Hagyd abba! Hagyd abba a fogyókúrák, diéták sikertelensége miatti lelkiismeretfurdalást, önvádat. Engedd el, hagyd abba az önmarcangolást, hogy nem sikerül fogyni. Engedd el és ne csinálj semmit. Ez nem azt jelenti, hogy ezek után nagy ívben teszel arra, hogy fogyni szeretnél, csak nem nyomod tovább a falat, elengeded az egészet.

A cél továbbra is az, hogy elérd a számodra ideális alakot, súlyt, viszont ezzel az ellenállás megszűnik, ami gátja a sikernek.

Emlékeztek a Macskafogóra, és abban a lusta Dickre?

Lezuhant a dzsungelben a repülőgépével, ő maradt egyedül életben. Nem tudta mit tegyen, megrántotta a vállát, és elindult egy irányba. Egy folyóhoz ért, elgondolkodott, majd ácsolt egy hajót, hogy minden folyó a tengerbe vezet. Lazán belefeküdt a csónakba, és hagyta, hogy vigye a víz. Nem gondolkodott, nem stresszelt, nem vádolta, hibáztatta magát semmivel, bízott önmagában és a világban. Aki ismeri a történet végét, az tudja, hogy megnősült, és gyerekei születtek.

A történetben van még, hogy a denevérek találtak rá, és vacsorának szánták, de ő, mint utolsó kívánságként azt kérte, utoljára hagyj játsszon a trombitáján. A vége az lett, hogy annyira meghatódtak a denevérek a játékától, hogy életben hagyták és befogadták maguk közé.

Tehát mit tett? A legkilátástalanabb helyzetben, a halál torkában is felvállalta önmagát, amikor már úgy tűnt minden mindegy. Végül ez mentette meg. Az önfelvállalás!

Felvállalom, hogy nem vagyok elégedett a súlyommal, és nem tudok fogyni. Nem egyszerű nekem a fogyás. Majd lesz valahogy! És ez a kulcs! Meg van a cél, hogy fogyni szeretnék, x kiló szeretnék lenni. Viszont a hozzá vezető célt rábízom az önvalómra. A lelkem hangjára. Az intuíciómra.

Mit tudok tenni? Minden nap, minden percben megpróbálok a középpontomban maradni. Harmóniában. Ha harmóniában vagyok önmagammal, és még ha ki is billenek ami teljesen normális, hiszen emberek vagyunk és nem egy tibeti hegycsúcson meditálunk 0-24-ben, de vissza is tudok billenni, meghallom a lelkem hangját. A lelkem hangját, ami elvisz azokhoz a dolgokhoz, ami meghozza a fogyást is. Ez lehet bármi. Új mozgás, amiben nagy örömet lelek, egy tréner, edző, dietetikus, vagy csak simán mivel harmóniában vagyok, és jól érzem magam, már attól beindulhatnak kedvező folyamatok a szervezetemben, ami elvisz addig, hogy a kilók is lefele mennek.

Jól kell tudni érezni magam a bőrömben. Meg kell tanulni szeretni a gyűlölt testrészeket is ahhoz, hogy ne nyomjam tovább a falat.

Paradox, mert ahhoz, hogy képes legyek megtalálni önmagam, önvalóm, sokáig kell nyomnom a falat, ésszel, elmével sokat kell küzdenem a fogyókúra sikeréért, utána kell mennem milyen lelki ok lehet oka a túlsúlyomnak, mi lehet az oka, hogy bezárom magam, zsírral védem magam. Egészen addig, amíg van az a pont, hogy elég volt. Nem csinálom tovább, mert már nem tudom mit tegyek. Amikor már azt érzem, hogy mindent kipróbáltam, mindent megpróbáltam. Amikor feladom, nincs több ötlete az elmémnek.

Ilyenkor jön el az a pont, hogy hagyom megszólalni a lelkem, az intuícióm, az önvalóm, önmagam.

Ide viszont csak saját magam tudok eljutni.

Ebben tudok segíteni online konzultáció keretén belül, támogatni abban, hogy önmagadra lelj, ahol megtapasztalod elfojtások nélkül a túlsúly elfogadását, mely az első lépés a fogyás, a gyógyulás felé.

A jutalom igazából önmagunk, az érzelemvilágunk megismerése, általa a tudattalanban tárolt blokkjaink felismerése és megértése, annak a megértése miért van szükségünk tudattalanul a zsír felhalmozására, a belső harmónia és béke megtalálása, melynek következtében a fogyás nem cél, hanem mintegy melléktermék.

Ehhez lehet még segítség a reiki, melyről több információt itt találsz: http://enstudio.hu/reiki/

Konzultációra időpont egyeztetés a 70/410-5257-es telefonszámon.

Ékszereim kifejezetten plus size Nőknek: http://enstudio.hu/ekszereim/

Figyelem! A konzultáció nem minősül sem orvosi kezelésnek, sem pszichoterápiának!