2022.12.02.

Mérgező álspiritualitás

Számtalanszor halljuk, olvassuk a spiri maszlagot amikor a párkapcsolat kerül szóba, hogy van egy pont amikor a másik nem enged közelebb, nem akar megnyílni, pedig mennék, segíteném, mert szeretem, érzem, hogy van közös jövőnk, ez most annyira, de annyira más nekem, új dolgokat nyit meg bennem, stb. stb. stb. Ilyenkor a spiri tanács az, hogy magadon dolgozz, és ha a másik majd érzi azt, hogy feltételek nélkül el van fogadva, na, akkor majd nyit, lelkébe, bizalmába enged. Ez mind szép és jó, de max. arra, hogy az ember lánya vándoroljon egyik konzultáció után a másikra, ilyen állításra, olyan állításra, meg gondolja majd kimeditál, kiold mindent hitrendszert magából, aztán jön a kánaán.

Most kiábrándító leszek, mert NEM! Ettől még a másik nem fog megnyílni, nem fog a bizalmába fogadni. Mert a hitrendszerei, a büszkesége, önérzete őt sem engedi. Az attól való félelme, hogy a kitárulkozás fájni fog. És amikor mégis megtörténik általában megijed és visszalép, eltűnik. Ilyenkor érezzük azt, hogy átvertek (már megint) beindul a rinyamalom, az áldozatszerep, világfájdalom.

Pedig ha el tudnánk szakadni saját egós önérzetünktől – és ha igazán dolgoztunk önmagunkon és nem csak mindenféle spiri altatódalokon ringattuk hamis ábrándban magunkat, rájönnénk, hogy amit kudarcként élünk meg, az valójában siker. Nem teljes, de egy darabkája. Mert emberünk megnyílt. Képessé vált rá, még ha egy pillanatra is, hogy beengedjen az életébe, a lelkébe. És azért tűnt el, mert fáj neki. Mert szégyelli, mert összezavarodott.

A sebzett vad sem fekszik ki a rétre mikor harcképtelen, kitéve magát a dögevőknek, hanem elbújik a legnagyobb vadonba, amíg felgyógyul. (Ilyenkor kezdődik a csiki-csuki, az eltűnik, visszajön, eltűnik, visszajön játék, amibe lassan beleőrülünk.) Szóval visszatérve a sebzett vadhoz, aki volt már úgy igazán leégve a napon, az tudja miről beszélek. Amikor fáj még a legfinomabb érintés is, a levegő, a ruha, minden. Ilyenkor lenne szükséges nem megsértődni. A lényeg pont a totális őszinteség és kitárulkozás lenne, melyben a másik látná, hogy aki ott áll vele szemben, az ugyanolyan sebzett, ugyanolyan sebezhető és ugyanúgy bekapcsoltak nála a csalódástól, sebzéstől való félelmek. Mert amíg ezt nem láttatjuk, a másik csak egy nagyon erős valakit lát maga előtt, akihez úgy érzi ő kevés. Pedig valójában ugyanolyan esendőek vagyunk, és pont ez lenne a lényeg, ezt nem félni megmutatni. Rengeteg hitrendszert ki lehet takarítani, de nem ér semmit, ha utána nem állunk bele és nem cselekszünk az új kódjainknak megfelelően.

Az elméleti tudás sem ér semmit a gyakorlat nélkül.

Zárt fb. csoport indul február 15-én azoknak, akik hagytak már vagyonokat a különböző oldásokon és egyéb helyeken. A csoportban szintet lépünk és megértjük azon dolgoknak az okait, amikor azt halljuk, tapasztaljuk, hogy: “de eltűnt, még le is tiltott, iszonyat jó volt a szex is, mégsem hív, tökre klappolt minden, mégis visszakullogott a házasságába, annyira de annyira érzem, hogy van közös jövőnk, de nem érzi, vagy mégsem enged közel magához, randizom férfiakkal, jól is érzem magam, valami mégis hiányzik, nem jönnek össze a randijaim,nem is találok olyat, akivel randiznék, gondot okoz az önelfogadás,rengeteg rossz tapasztalatom van, és még sorolhatnám…vagy csak meglévő kapcsolatodon javítanál, fejlődni szeretnél.

Kérem csak az jelentkezzen a csoportba aki igazán érzi a hívást, érzi, hogy egy teljesen más minőségű párkapcsolati minta van kibontakozóban és eltökélt abban, hogy változni szeretne önmagán, nem mást akar megmenteni. Fejlődni szeretne, és nem csak egy új szemszöget akar meglátni jelenlegi állapotában.

A csoport célja az önismeret, és nem az, hogy viszonozva legyenek az érzéseink. (Ez sosem cél, hanem járulékos plusz). Mert a csoportban nem fogok finomkodni. Kőkeményen fogok tükröt tartani. A cél nem az, hogy segítsek sebeket nyalogatni, hanem az őszinte szembenézés önmagaddal, ami általában nem kellemes, sőt. Nagyon is fájó. (Együtt sírni jó!) Akkor gyere, ha nem instant megoldásokat keresel, hanem tudod érzed, tapasztalod már, hogyha változást szeretnél elérni az életedben, és tudod, hogy ahhoz tenni is szükséges.

A csoportban lehetőség lesz élőben vagy akár privátban kérdezni, témákat megvitatni a posztok alatt. Helyére tesszük a spiri félreértelmezéseket, és elindulunk önmagunk felé, aminek következtében ki fog alakulni egy új szemlélet, gondolkodásmód, egy más tudatszint. A csoport célja az interaktív munka, így ha csak olvasgatni jönnél, kérlek ne jelentkezz. Akkor gyere, ha vagy már annyira felszabadult, hogy nem esik nehezedre kérdezni, a tapasztalataidat megosztani. A csoporttagság ingyenes.

Hogy miért az? Nem valamiféle manipuláló marketingfogás, ami annyira jellemző mostanában, hogy adok valamit ingyen, hogy aztán gyere és fizess a konzultációért. Azért sem, hogy hírlevél feliratkozókat gyűjtsek. Azért teszem, mert a fejlődés közös út. A párkapcsolatban is. Aki nem tud másokkal kapcsolódni, másokkal együttműködni, az nem fog tudni a párkapcsolatban sem. Mert magában a párkapcsolatban is van egy fejlődési út, ami nem csak egyéni, hanem közös út is.

Azért teszem, mert tapasztalom, hogyha teszek valamit másokért, az hozzám is visszaér. Ez nem más, mint fizika, az energia megmaradás törvénye.Azért is teszem, mert minden mindennel összefügg és amíg a kollektív térben, a világban ennyi a fájdalom, addig a saját fejlődésem is nehezített. Ez nem valamiféle terézanyaság. Saját érdekek ezek. Ha jót szeretnék magamnak, előzőleg adnom is kell.

Azért is teszem, mert meg van annak a tapasztalása részemről, hogy egy csoport nagyobb erővel bír, és hatékonyabb a fejlődés mint egyéni szinten. Mert a nőknek meg kell tanulni újra bízni egymásban, segíteni egymáson, érteni egymást, és nem kritizálni. Egy együttérző magatartásforma kialakítását. Folyékony kapcsolat kell, hogy legyen az intuícióval. (Ez a legtöbb esetben blokkolt.) Az az ideális társ megtalálásához ezek alapfeltételek.

Azért is teszem, mert régóta érik bennem egy olyan női kör megalkotása, amiben a fejlődés hatékony. Mára érett meg teljesen bennem.Ezért kérlek mielőtt jelentkeznél nézd meg a Vörös Sátor című filmet. Utána döntsd csak el jelentkezel vagy sem. (A filmet lentebb linkelem.)A csoport minimális létszáma 5 fő, azalatt nem indítom. Így a február 15.-i dátum tolódhat, amíg elérjük a minimumot.

A csoportot nem hirdetem sehol, mert nem hirdetni akarom magam, és hiszem, hogy akinek szüksége van rá, az olvassa ezt a posztot, vagy valamilyen formában rátalál. Viszont Te, aki olvasod, beugrik Neked valaki, akinek szüksége lehet rá, küldd át neki ezt a posztot, azzal az üzenettel, hogy olvasván eszembe jutottál… A film két részét itt találod:https://www.youtube.com/watch?v=g5LfPf3IReshttps://videa.hu/…/fil…/a-voros-sator-2-zRasM9mXci7kGyV9A csoportba jelentkezni itt tudsz:https://www.facebook.com/groups/1125864741218366

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük