2022.12.02.

Elengedésről…

– Szia! Hogy vagy? Elgyötörtnek látszol.

– Igen, nem vagyok túl jól.- Történt valami?

– Igen… azt hiszem ma elvesztettem egy barátomat…

– Figyelmesen hallgatlak.

– Tudod, ő nagyon meghatározó ember volt az életemben, fiatal korom óta inspirálólag hatott rám. Annyira felnéztem rá, hogy mindig ő motivált abban, hogy minél többet tudjak meg a minket körülvevő világról, meg úgy általánosságban mindenről. De ma ez lett a vesztem.

– Miért mondod ezt?

– Mert egy általa felhozott témában nem tudta elfogadni a meglátásaimat és a saját feltételezéseit igazságként fogta fel, aminek következében ellenségesen bezárt, és kihátrált az általa indított kommunikációból.

– Értem. Ezt nagyon jól összeszedted. Ez hogy érintett téged?

– Köszönöm. Persze, sokat gondolkoztam rajta. Kérdésedre válaszolva, nagyon rosszul érintett. Igazából nem értem.

– Csalódtál?

– Azt hiszem igen.

– Miben?

– Benne.

– Nem inkább azt a képet, amit kialakítottál róla és kiderült, hogy ez hamis?

– Hmmmm…. lehet, hogy igazad van.

– Ennek tudatában most hogy érzed magad?

– Jobban. Feloldozott a bűntudat alól ez a gondolat, mert keresem magamban a hibát. Bűntudatom van, amit azért érzek, mert nem tudom ezeket a reakciókat tőle elfogadni.

– Ha nem alakítottál volna ki róla egy hamis képet, nincs csalódás.- Igen, ez így van.

– Hogyan tovább? Mihez kezdesz a továbbiakban ezzel a helyzettel?

– Azt hiszem elengedem… És… ahogy erről beszélünk egyre inkább erősödik bennem az az érzés, hogy bármennyire fájó, de nincs helye az életemben olyan embereknek akik a saját kivetítéseik alapján ítélnek meg, és nem látják azt, aki valójában én vagyok, vagy nem tudnak elfogadni. Ettől függetlenül ugyanúgy szeretem, és felnézek rá sok minden más miatt, és sajnálom, hogy így alakult.

Nagyon ritka az, vagy szinte sosem, hogy úgy induljunk neki egy új ismeretségnek, hogy ne alakítsunk ki előre egy képet magunkban a másikról, téve mindezt a korábbi tapasztalásainkból. Ebből kifolyólag rengetegszer találjuk olyan helyzetbe magunkat, amikor a másik nem a reményeink vagy az elvárásaink szerint reagál egy dolgokra, hanem egyre inkább valódi énjét látjuk, főképp akkor, ha érzelmileg mélyebben érintett a felmerülő témában. A párkapcsolatoknál ilyenkor van az, hogy felszáll a rózsaszín köd, és derül ki, hogy semmi keresnivalónk a másik mellett. (Sajnos mai napság ez legtöbbször már a házasságkötés után történik meg.)

Egyéb kapcsolatokban is elvágó tud lenni, amennyiben a felek nem tudják kellő elfogadással, a másik iránti kellő együttérzéssel kezelni a helyzetet, belehelyezkedve, ezáltal átérezve a másik érzelmi állapotát, mely egy megértést tud adni a másik érzelmi reakciójára.

Két út van ilyenkor. Vagy tudok azonosulni a másik valódi énjével, és a bennem lévő szeretet és elfogadás akkora mértékű, mely elbírja, és nem okoz gondot elfogadni és szeretni a másikat az általam vagy általa kialakított kép nélkül is, vagy a sérülések és kényszerű kompromisszumok, megalkuvások elkerülése végett jobb elengedni a másikat.

Zárt fb. csoport indul február 15-én azoknak, akik hagytak már vagyonokat a különböző oldásokon és egyéb helyeken. A csoportban szintet lépünk és megértjük azon dolgoknak az okait, amikor azt halljuk, tapasztaljuk, hogy: “de eltűnt, még le is tiltott, iszonyat jó volt a szex is, mégsem hív, tökre klappolt minden, mégis visszakullogott a házasságába, annyira de annyira érzem, hogy van közös jövőnk, de nem érzi, vagy mégsem enged közel magához, randizom férfiakkal, jól is érzem magam, valami mégis hiányzik, nem jönnek össze a randijaim, nem is találok olyat, akivel randiznék, gondot okoz az önelfogadás,rengeteg rossz tapasztalatom van, és még sorolhatnám… vagy csak meglévő kapcsolatodon javítanál, fejlődni szeretnél.

Kérem csak az jelentkezzen a csoportba aki igazán érzi a hívást, érzi, hogy egy teljesen más minőségű párkapcsolati minta van kibontakozóban és eltökélt abban, hogy változni szeretne önmagán, nem mást akar megmenteni. Fejlődni szeretne, és nem csak egy új szemszöget akar meglátni jelenlegi állapotában.

A csoport célja az önismeret, és nem az, hogy viszonozva legyenek az érzéseink. (Ez sosem cél, hanem járulékos plusz). Mert a csoportban nem fogok finomkodni. Kőkeményen fogok tükröt tartani. A cél nem az, hogy segítsek sebeket nyalogatni, hanem az őszinte szembenézés önmagaddal, ami általában nem kellemes, sőt. Nagyon is fájó. (Együtt sírni jó!) Akkor gyere, ha nem instant megoldásokat keresel, hanem tudod érzed, tapasztalod már, hogyha változást szeretnél elérni az életedben, és tudod, hogy ahhoz tenni is szükséges.

A csoportban lehetőség lesz élőben vagy akár privátban kérdezni, témákat megvitatni a posztok alatt. Helyére tesszük a spiri félreértelmezéseket, és elindulunk önmagunk felé, aminek következtében ki fog alakulni egy új szemlélet, gondolkodásmód, egy más tudatszint. A csoport célja az interaktív munka, így ha csak olvasgatni jönnél, kérlek ne jelentkezz. Akkor gyere, ha vagy már annyira felszabadult, hogy nem esik nehezedre kérdezni, a tapasztalataidat megosztani. A csoporttagság ingyenes.

Hogy miért az? Nem valamiféle manipuláló marketingfogás, ami annyira jellemző mostanában, hogy adok valamit ingyen, hogy aztán gyere és fizess a konzultációért. Azért sem, hogy hírlevél feliratkozókat gyűjtsek. Azért teszem, mert a fejlődés közös út. A párkapcsolatban is. Aki nem tud másokkal kapcsolódni, másokkal együttműködni, az nem fog tudni a párkapcsolatban sem. Mert magában a párkapcsolatban is van egy fejlődési út, ami nem csak egyéni, hanem közös út is.

Azért teszem, mert tapasztalom, hogyha teszek valamit másokért, az hozzám is visszaér. Ez nem más, mint fizika, az energia megmaradás törvénye.Azért is teszem, mert minden mindennel összefügg és amíg a kollektív térben, a világban ennyi a fájdalom, addig a saját fejlődésem is nehezített.

Ez nem valamiféle terézanyaság. Saját érdekek ezek. Ha jót szeretnék magamnak, előzőleg adnom is kell. Azért is teszem, mert meg van annak a tapasztalása részemről, hogy egy csoport nagyobb erővel bír, és hatékonyabb a fejlődés mint egyéni szinten. Mert a nőknek meg kell tanulni újra bízni egymásban, segíteni egymáson, érteni egymást, és nem kritizálni. Egy együtt érző magatartásforma kialakítását. Folyékony kapcsolat kell, hogy legyen az intuícióval. (Ez a legtöbb esetben blokkolt.) Az az ideális társ megtalálásához ezek alapfeltételek.

Azért is teszem, mert régóta érik bennem egy olyan női kör megalkotása, amiben a fejlődés hatékony. Mára érett meg teljesen bennem.

Ezért kérlek mielőtt jelentkeznél nézd meg a Vörös Sátor című filmet. Utána döntsd csak el jelentkezel vagy sem. (A filmet lentebb linkelem.)A csoport minimális létszáma 5 fő, azalatt nem indítom. Így a február 15.-i dátum tolódhat, amíg elérjük a minimumot.

A csoportot nem hirdetem sehol, mert nem hirdetni akarom magam, és hiszem, hogy akinek szüksége van rá, az olvassa ezt a posztot, vagy valamilyen formában rátalál. Viszont Te, aki olvasod, beugrik Neked valaki, akinek szüksége lehet rá, küldd át neki ezt a posztot, azzal az üzenettel, hogy olvasván eszembe jutottál… A film két részét itt találod:https://www.youtube.com/watch?v=g5LfPf3IReshttps://videa.hu/…/fil…/a-voros-sator-2-zRasM9mXci7kGyV9A csoportba jelentkezni itt tudsz:https://www.facebook.com/groups/1125864741218366

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük