2022.12.02.

Az árnyék hatalma

A nagyi húslevese, na az volt az igazi! A dédi kalácsa! Mennyei! Azóta sem csinált olyan finomat senki. Utoljára a nagymamám tudott csigatésztát készíteni házilag, jó lesz feléleszteni ezt a hagyományt. Utolsó mondatot egy barátnőm mondta, vett is izibe egy csigakészítőt, mert szeretne megtanulni készíteni.

Talán nem bánja, hogy példának hoztam fel. Hála neki, mert ő is ihlette ezeket a gondolatokat.Miért ne lenne ez másképp a nőiséggel, mint igazi minőség visszaállításával az életünkbe. Hordozzuk generációról generációra a sérelmeket, sérüléseket, megtagadván, elfojtván valódi önmagunkat.

Valaha a világnak papnői, főpapnői voltak, akik mind gyógyítóként működtek. Értettek a világ, a férfiak nyelvén, helyükre emelve azt. De most már évszázadok óta rejtjük mi nők ezen képességeinket, és elfojtásra is kerültek rendesen, miután az igazi nőiség boszorkányságnak lett kikiáltva egy a férfiak uralta világban. Mert nőnek lenni hatalom.

Gondoljunk csak bele, háborúkat döntöttek el nők annak idején. A nőiség mindennek a kezdete és a vége. A születés az anyaméhből, majd a halál után a földbe. A föld, termőföld mely szintén női minőség. A magyar nyelv gyönyörűen érzékelteti a lényeget. Két világháborún vagyunk túl, amik ilyen értelemben nincsenek messze.

Nagyszüleinken, dédszüleinken keresztül mi is hordozzuk ezek fájdalmát. Tetszik, nem tetszik ez van, a tudomány bebizonyította, hogy felmenőink traumáit sejtjeink kémiai vegyületek formájában hordozzák magukban. A nők tömeges megerőszakolása, és más egyéb kegyetlenségek, amivel zsarolták is a férfiakat, hogy információkat szedjenek ki belőlük. A rengeteg nemi erőszakból született gyermekről nem is beszélve, akik mára szintén átörökítettek olyan minőségeket mint a bűntudat, félelem, agresszivitás. Milyen lehetett úgy felnőni, hogy még ha az anyai szeretet le is győzte a gyermek iránti rossz érzéseket, de mélyen elfojtva ott volt az anyában? Vagy rosszabb esetben mikor éreztetve, netalántán bántva volt a gyermek olyanért, amiről nem tehetett.

Ezek az emberek ma felnőtt nők és férfiak. Nekik vagyunk mi a leszármazottai. Nézzünk körül a környezetünkben hány megakadásokkal küzdő ember él körülöttünk. Ezek innen erednek. “A férfi mind disznó.” Hányszor hallottuk ezt anyáinktól, nagyanyáinktól. “Apám egy igazi állat volt, nadrágszíjjal vert szinte minden nap.”

Hányszor halljuk ezt férfiaktól, akiknek gyermekként mérhetetlen agressziót kellett apjuktól elszenvedni, apjuk elfojtott dühe, feldolgozatlan traumái által. Mert vagy végig élték a szeretett nő vagy egy családtagjuk megbecstelenítését, vagy katonaként feladatuk volt a gyilkolás.Látható, hogy minden a nőből ered és oda vezethető vissza. Az életünkben lévő megakadások, problémák, mikor azt mondjuk, nem megy, vagy nem úgy megy a szekér, ahogy szeretnénk.

Mostanra érkezett el az idő, hogy a nők mind önmagukat, mind a férfiakat fel tudják szabadítani a fájdalom alól.Mindezt hogyan?

Ahogy én hívom, a stabil-én kialakításával.A stabil-én az az állapot, amikor az egyén önazonosan, öntudatát kimaxolva képes élni úgy az életét, hogy maxon lévő öntudatának köszönhetően felismeri, érti, kezeli az őt ért manipulációkat amik a környezetéből, a világból érkeznek. Felismeri, tudja, érti, kidolgozta, elengedte, “helyén kezeli” azokat a korábbi szülői tiltásokat, előző életekből, generációkon átívelő, származó normákat, konfliktusokat, elfojtásokat, automatikus válaszokat amivel gátja, kerékkötője saját életének.

Zárt fb. csoport indul február 15-én azoknak, akik hagytak már vagyonokat a különböző oldásokon és egyéb helyeken. A csoportban szintet lépünk és megértjük azon dolgoknak az okait, amikor azt halljuk, tapasztaljuk, hogy: “de eltűnt, még le is tiltott,iszonyat jó volt a szex is, mégsem hív, tökre klappolt minden, mégis visszakullogott a házasságába,annyira de annyira érzem, hogy van közös jövőnk, de nem érzi, vagy mégsem enged közel magához, randizom férfiakkal, jól is érzem magam, valami mégis hiányzik, nem jönnek össze a randijaim,nem is találok olyat, akivel randiznék,gondot okoz az önelfogadás,rengeteg rossz tapasztalatom van, és még sorolhatnám…

vagy csak meglévő kapcsolatodon javítanál, fejlődni szeretnél.

Kérem csak az jelentkezzen a csoportba aki igazán érzi a hívást, érzi, hogy egy teljesen más minőségű párkapcsolati minta van kibontakozóban és eltökélt abban, hogy változni szeretne önmagán, nem mást akar megmenteni.

Fejlődni szeretne, és nem csak egy új szemszöget akar meglátni jelenlegi állapotában.A csoport célja az önismeret, és nem az, hogy viszonozva legyenek az érzéseink. (Ez sosem cél, hanem járulékos plusz). Mert a csoportban nem fogok finomkodni. Kőkeményen fogok tükröt tartani.

A cél nem az, hogy segítsek sebeket nyalogatni, hanem az őszinte szembenézés önmagaddal, ami általában nem kellemes, sőt. Nagyon is fájó. (Együtt sírni jó!) Akkor gyere, ha nem instant megoldásokat keresel, hanem tudod érzed, tapasztalod már, hogyha változást szeretnél elérni az életedben, és tudod, hogy ahhoz tenni is szükséges.

A csoportban lehetőség lesz élőben vagy akár privátban kérdezni, témákat megvitatni a posztok alatt. Helyére tesszük a spiri félreértelmezéseket, és elindulunk önmagunk felé, aminek következtében ki fog alakulni egy új szemlélet, gondolkodásmód, egy más tudatszint.

A csoport célja az interaktív munka, így ha csak olvasgatni jönnél, kérlek ne jelentkezz. Akkor gyere, ha vagy már annyira felszabadult, hogy nem esik nehezedre kérdezni, a tapasztalataidat megosztani. A csoporttagság ingyenes.

Hogy miért az? Nem valamiféle manipuláló marketingfogás, ami annyira jellemző mostanában, hogy adok valamit ingyen, hogy aztán gyere és fizess a konzultációért. Azért sem, hogy hírlevél feliratkozókat gyűjtsek. Azért teszem, mert a fejlődés közös út. A párkapcsolatban is. Aki nem tud másokkal kapcsolódni, másokkal együttműködni, az nem fog tudni a párkapcsolatban sem. Mert magában a párkapcsolatban is van egy fejlődési út, ami nem csak egyéni, hanem közös út is.

Azért teszem, mert tapasztalom, hogyha teszek valamit másokért, az hozzám is visszaér. Ez nem más, mint fizika, az energia megmaradás törvénye.

Azért is teszem, mert minden mindennel összefügg és amíg a kollektív térben, a világban ennyi a fájdalom, addig a saját fejlődésem is nehezített. Ez nem valamiféle terézanyaság. Saját érdekek ezek. Ha jót szeretnék magamnak, előzőleg adnom is kell.

Azért is teszem, mert meg van annak a tapasztalása részemről, hogy egy csoport nagyobb erővel bír, és hatékonyabb a fejlődés mint egyéni szinten. Mert a nőknek meg kell tanulni újra bízni egymásban, segíteni egymáson, érteni egymást, és nem kritizálni. Egy együtt érző magatartásforma kialakítását. Folyékony kapcsolat kell, hogy legyen az intuícióval. (Ez a legtöbb esetben blokkolt.) Az az ideális társ megtalálásához ezek alapfeltételek.Azért is teszem, mert régóta érik bennem egy olyan női kör megalkotása, amiben a fejlődés hatékony. Mára érett meg teljesen bennem.

Ezért kérlek mielőtt jelentkeznél nézd meg a Vörös Sátor című filmet. Utána döntsd csak el jelentkezel vagy sem. (A filmet lentebb linkelem.)A csoport minimális létszáma 5 fő, azalatt nem indítom. Így a február 15.-i dátum tolódhat, amíg elérjük a minimumot.A csoportot nem hirdetem sehol, mert nem hirdetni akarom magam, és hiszem, hogy akinek szüksége van rá, az olvassa ezt a posztot, vagy valamilyen formában rátalál. Viszont Te, aki olvasod, beugrik Neked valaki, akinek szüksége lehet rá, küldd át neki ezt a posztot, azzal az üzenettel, hogy olvasván eszembe jutottál… A film két részét itt találod:https://www.youtube.com/watch?v=g5LfPf3IReshttps://videa.hu/…/fil…/a-voros-sator-2-zRasM9mXci7kGyV9

A csoportba jelentkezni itt tudsz:https://www.facebook.com/groups/1125864741218366

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük